FIMO Silikonová vytlacovací forma - Kamej
FIMO Silikonová vytlacovací forma - Kamej
Předchozí keyboard_arrow_left
Další keyboard_arrow_right
zoom_in
FIMO Silikonová vytlacovací forma - Kamej
FIMO Silikonová vytlacovací forma - Kamej

FIMO Silikonová vytlacovací forma - Kamej


průměr formy 7 cm
108,00 Kč
89,26 Kč bez DPH

Historie ceny     Historie ceny

Nejnižší cena za posledních 30 dní byla 108,00 Kč

FIMO Staedtler
8725 25
4007817023846
24 Měsíc(ů)
12 Měsíc(ů)
Poslední kus
1 ks
do 4 dnů
Centrální sklad

Jednoduché použití - vtlačte FIMO hmotu do formičky a můžete vypékat vzor - po vypečení jednoduše vyjmete.
Horku odolná silikonová forma s mnoha motivy je skvělá pomůcka pro každého FIMO nadšence. Nyní můžete mít svůj tvar během chvilky.

Vlastnosti:

  • velmi flexibilní
  • precizní a jednoduché modelování
  • dlouhá životnost
  • ideální pro tvorbu módních doplňků, šperků, přáníček, pozvánek, scrapbooking, koláže, stolní dekorace nebo domácí dekorace atd.
  • průměr formy 7 cm

Kamej (z ital. cammeo) je drobná reliéfní skulptura, vybroušená nebo vyrytá obvykle z polodrahokamu, mušle nebo skla a užívaná jako ozdoba nebo šperk. Na rozdíl od častější gemmy (intaglie), kde je motiv vyhlouben, je u kameje vypuklý. Často se také využívá rozdílné zbarvení vrstev materiálu, takže například portrét je světlý na tmavším pozadí.

Kameje navazují na starší rytí do drahých kamenů (pečetidla, gemmy) a objevují se od 4. stol. př. n. l. v ptolemaiovské Alexandrii, odkud se rozšířily do Řecka a Říma, kde byly nesmírně oblíbené. Někdy se touto technikou zhotovovaly i celé nádoby. Umění rytí do drahokamů – glyptika – kvetlo až do středověku v Byzanci, odkud se kameje často dovážely do západní Evropy. Glyptika opět rozkvetla v renesanci, zejména v Itálii a ve Francii, pěstovala se pak po celý novověk a zažila vlnu nového zájmu v 19. století (klasicismus, biedermeier, secese). Od renesance se kameje dělaly také z mušlí, z perleti a ze skla. V Čechách v glyptice vynikl profesor Josef Drahoňovský a jeho škola v Turnově.

Kameje se zasazují do zlatých obrouček a užívají jako šperky, zejména přívěsky, spony a brože, vzácně v prstenech. Ve středověku se často umísťovaly na vazby vzácných knih, na relikviáře a podobně. Jako mimořádně cenné předměty byly kameje často královskými dary a u velkých evropských dvorů (Paříž, Vídeň, Londýn, Petrohrad, Berlín, Drážďany) vznikly v 18. a 19. století bohaté sbírky kamejí.

Parametry

silikon
chat Komentáře (0)
Loading...